Pirelli-kalender ‘Alice in wonderland’

Pirelli heeft in New York zijn kalender voor het jaar 2018 gepresenteerd: The Cal. Het beeldmateriaal van de 45e editie is geschoten door de Britse fotograaf Tim Walker.

Hij liet zich inspireren door Alice in Wonderland, een klassieker uit de Engelstalige literatuur. De fotomodellen poseerden in een vergelijkbare bonte mix van romantiek en extravagante omgevingen. Uit de wereld van film, muziek, toneel en politiek activisten selecteerde Walker achttien modellen, onder wie bekende gezichten als Whoopi Goldberg en Naomi Campbell. Er staan uitsluitend donkergekleurde modellen op de nieuwe Pirelli-kalender. Dat was dertig jaar geleden voor het eerst, bij de kalender van Terence Donovan. Voor de liefhebber: www.pirellicalendar.com biedt een kijkje achter de schermen en de verhalen achter degenen die vóór de camera stonden.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †