Pon en Continental herzien relatie

Per 1 juli wordt het importeurschap van Pon voor Continental-banden omgezet in een samenwerkingsovereenkomst. De sterk veranderende marktomstandigheden hebben Continental Benelux en Pon hiertoe doen besluiten.

Tot 1 juli verschijnen nog alle banden van Continental via het importeurschap van Pon op de Nederlandse markt. Omdat dit alleenrecht per 1 juli komt te vervallen, verandert dan ook de naam van de Continental Banden Groep in Pon Banden Groep (PBG). Met de dochteronderneming Mega Tyre wil PBG zich nog sterker gaan richten op de merkdealer.

Benelux

In de loop der jaren is de bandenhandel drastisch veranderd. Er zijn veel nieuwe partijen op de markt gekomen die banden verhandelen, niet in de laatste plaats via internet. Omdat een ouderwets importeurschap niet meer bij die situatie past, hebben Continental Benelux en Pon besloten de samenwerking te wijzigen. Vanuit het verkoopkantoor in Brussel bedient Continental Benelux al langer zijn verschillende klanten in België en Luxemburg. Marketingmanager Jan Vandenbussche: “Dat blijft ook zo. Feitelijk gaat het vanaf 1 juli ook in Nederland op die manier. Pon heeft de afgelopen tientallen jaren veel goed werk gedaan voor het merk Continental. We zetten dan ook in op een duurzame samenwerking, ook in de toekomst.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters