Prijzenfestival op Autoprofessioneel

De eerste dag van Autoprofessioneel Gorinchem begon dinsdag met een heus prijzenfestival. Op de vakbeurs werden de winnaars bekend gemaakt van de AMT Autotechnicus en AMT Bedrijfsautotechnicus van het jaar. Ook kreeg de finale van de scholencompetitie haar beslag.

De prijzen zijn een stimulans om jongeren te bewegen een technische opleiding te gaan volgen – en, heel belangrijk, daarbij te kiezen voor een autotechnische richting.

Of zoals Vakgarage-directeur Christien den Uil het bij de uitreiking formuleerde: “De technische medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van je onderneming”, zei Vakgarage-directeur Christien den Uil bij de uitreiking. “Zijn die goed opgeleid, dan kun je de beste prestatie voor je klanten leveren. We moet je als ondernemer/manager zorgen natuurlijk dat je medewerkers up to date blijven. Niet alleen voor de werkplaatsklant, maar ook om de motivatie hoog te houden.” Dat laatste kon voorzitter Gerard ten Buuren van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven slechts bevestigen. “Het is niet alleen zaak om jongeren te interesseren voor ons mooie vak, je moet er ook alles aan doen om ze vast te houden.”

Winnaars

Een breed gezelschap van ondernemingen en opleidingsinstituten ondersteunt de AMT-prijzen. Naast Vakgarage en Bovag zijn dat: Innovam, Automotive Academy, MPM, IBKI, Van Mossel Automotive Groep, ACtronics, ATC en Volvo Trucks. De winnaars van de scholenprijzen zijn het Koning Willem 1 College (in de categorie bedrijfswagens) en het Rijn IJssel College (in de categorie personenauto’s). De individuele winnaars zijn Joey Swinkels (Rütchen bedrijfswagens Veghel) en Thijs van Grinsven (Autolab Oss, personenauto’s).

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1777 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.