Problemen bij bandengroep Fintyre

Fintyre, één van Europa’s vijf grootste bandendistributeurs, kan volgens de Duitse vakpers de salarissen over januari 2020 niet betalen. Het bedrijf zou dat zijn tweeduizend medewerkers (onder wie duizend in Duitsland) hebben medegedeeld.

Als reden geeft het management een noodzakelijke herstructurering op, die men zo snel mogelijk wil doorvoeren. Fintyre is sinds 2017 onderdeel van de private equity groep Bain Capital, de partij achter onder meer Parts Holding Europe, de moedermaatschappij van Doyen Auto en Geevers in België en Nederland.

Bain Capital wil(de) met de Fintytre-groep een Europees e-bandenplatform (B-to-B en B-to-C) opzetten en sterker worden in de online bandenmarkt. Fintyre heeft de afgelopen jaren een agressieve overnamestrategie gevoerd. Bij onze oosterburen leidde die tot de overname van bijvoorbeeld Reifen Krieg, Reiff Gruppen, Reifen Discount en RS Exklusive.

Personenautobanden

FinTyre had vorig jaar een omzet van ruim 1,1 miljard euro en distribueerde onder meer 13 miljoen personenautobanden, 800.000 motorfietsbanden en bijna een half miljoen truckbanden. Daarnaast distribueert de groep lichtmetalen wielen. Behalve in Duitsland is Fintyre ook actief in Groot-Brittannië en Italië (maar niet in ons land). In Duitsland klinken speculaties over een aanstaand faillissement, maar dat wordt officieel tegengesproken. De herstructurering moet leiden tot voortzetten van de onderneming. Maar welke omvang, locatie(s) en medewerkers de ingreep betreft, is vooralsnog de vraag.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1778 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.