Recordaantal bezoekers Automechanika

Ongeveer 136.000 vakbroeders hebben in september de tweejaarlijkse Automechanika vakbeurs in Frankfurt bezocht. Dat is een record voor de beurs, die dit jaar voor de 25e maal plaatsvond.

In 2016 bleef het bezoekersaantal steken op 132.944. Toen kwamen de bezoekers uit in totaal 169 landen. Dit jaar werden maar liefst 181 nationaliteiten geteld.

Eerste keer

Van de bezoekers die dit jaar de Automechanika bezochten, kwamen er zo’n 10.000 voor de eerste keer. Meer dan vijfduizend bedrijven exposeerden hun producten en diensten aan het publiek. In 2016 stonden er 4843 exposanten op de beurs. Onder de exposanten dit jaar gaf 82 procent te kennen zijn vooraf gestelde doelen te hebben behaald. In 2016 was dat nog 78 procent.

Innovaties

“De 25e editie van de Automechanika was de grootste en meest internationale in haar geschiedenis”, zegt Detlef Braun namens de Messe Frankfurt. “De reacties die wij van onze klanten kregen, luidt: nog nooit was het aanbod op de Automechanika zozeer op de toekomst gericht. De aftermarket heeft het publiek een overweldigende veelzijdigheid aan innovaties getoond.” In totaal waren er 120 inzendingen voor de Automechanika Innovation Awards. Manfred Baden van Robert Bosch beoordeelde de Automechanika dan ook als “de belangrijkste beurs voor de aftermarket wereldwijd”.

Tot volgend jaar

In 2020 is er weer een Automechanika in Frankfurt. De beurs vindt dan plaats van 8 tot 12 september.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters