Recordkwartaal voor GPC

GPC heeft opnieuw een recordkwartaal achter de rug, bestaande uit dubbelcijferige omzet- en winststijgingen en een gestage cadans van aanhoudende groei. De omzet bedroeg $5,6 miljard, een stijging van 17,1% vergeleken met $4,8 miljard in dezelfde periode van het voorgaande jaar.

De omzetgroei weerspiegelt een stijging van de vergelijkbare omzet met 11,5% en een voordeel van 8,8% uit overnames, gedeeltelijk tenietgedaan door een netto ongunstig effect van 3,2% uit wisselkoersen en overige.

De nettowinst bedroeg $373 miljoen, of $2,62 per aandeel verwaterde winst. Ter vergelijking: het nettoresultaat bedroeg $196 miljoen, of $1,36 per aandeel na verwatering in de periode vorig jaar.

Kaman Distribution Group (KDG)

Het aangepaste nettoresultaat, exclusief een nettovoordeel van $59 miljoen, of $0,42 per aandeel na verwatering, in een eenmalige winst op de verkoop van S.P. Richards onroerend goed, gedeeltelijk gecompenseerd door transactie- en andere kosten in verband met de overname van Kaman Distribution Group (KDG), bedroeg $313 miljoen, een stijging van 23,9% vergeleken met het aangepaste nettoresultaat van $253 miljoen voor dezelfde periode van het voorgaande jaar. Per verwaterd aandeel bedroeg het aangepaste netto-inkomen $2,20, een stijging van 26,4% ten opzichte van $1,74 per verwaterd aandeel vorig jaar.

De omzet van Automotive bedroeg $3,5 miljard, een stijging van 8,5% ten opzichte van dezelfde periode in 2021, verbetering door een wereldwijde stijging van de vergelijkbare omzet met 8,4% en een bijdrage van 4,5% uit acquisities, na aftrek van een ongunstig effect van 4,4% uit wisselkoersverschillen en overige. De segmentwinst van $323 miljoen steeg met 10,9%, met een segmentwinstmarge van 9,3%, een stijging van 20 basispunten ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.