Reifen en carwash op Automechanika

De vijfentwintigste Automechanika in Frankfurt (11 tot 15 september 2018) wordt “a very special one”. Dat beloofde Olaf Mußhoff, directeur van de Automechanika Frankfurt tijdens een persconferentie in Rotterdam.

Het is dit jaar voor het eerst dat de Automechanika tevens de bandenbeurs Reifen zal huisvesten. Er is de nodige spanning in de markt, omdat Keulen dit jaar voor het eerst een grote bandenbeurs zal organiseren in het voorjaar (The Tire Cologne, 29 mei-1 juni). Hier zal, overigens net als op de Automechanika, de top tien van de bandenwereld acte de présence geven. De komst van een tweede grote bandenbeurs in Duitsland heeft ook Mußhoff  verrast. Hij geeft Reifen onder de hoede van Automechanika zeker twee à drie keer de kans zich in de nieuwe hoedanigheid te bewijzen. “We zullen zien hoe het uitpakt. Het is ook voor ons spannend.”

Hal 12

Ook nieuw is Hal 12 (33.000 vierkante meter), waar onder meer Reifen onderdak zal vinden. De hal wordt pas begin september opgeleverd, maar Mußhoff heeft er alle vertrouwen in dat de bouw op tijd klaar zal zijn. Het wordt een moderne, lichte hal, met veel ruimte. Naast de bandenbeurs komen hier ook de bedrijven die actief zijn op het gebied van carwash. “Eerst vonden die een plekje buiten het beursgebouw. Met de nieuwe Hal 12 hebben we voldoende ruimte om de carwashbusiness samen te brengen onder het dak van de Messe Frankfurt.” olaf-mushoffTijdens de persconferentie maakte Mußhoff tevens de samenwerking bekend van Automechanika Frankfurt en Retro Messen, de beurs voor klassiekeronderhoud. “Het gaat om mensen die van hun auto houden en die ervan houden om geld uit te geven aan hun auto. Met de speciale kennis die de mensen van Retro van dit segment in huis hebben, kunnen we nu ook deze beroepsgroep aanspreken.” Ook deze activiteiten krijgen een plaats in Hal 12.

Garagebedrijven

Voor het eerst ook zal de Automechanika bezoekers werven onder bandenspecialisten en garagebedrijven. Voor hen heeft de Automechanika een speciaal pakket samengesteld, met inbegrip van gratis toegang op alle beursdagen, exclusieve rondleidingen, een bonnenboekje met speciale aanbiedingen, toegang tot een speciale ruimte waar vakgenoten elkaar kunnen ontmoeten en de mogelijkheid van persoonlijk advies. Zie ook www.automechanika-insider.com

Nederlands tintje

De editie van 2016 werd bezocht door meer dan drieduizend Nederlandse bezoekers, waarmee Nederland op de vierde plaats van het aantal bezoekers per land staat, exclusief Duitsland. Vorig jaar stonden zo’n zestig bedrijven uit Nederland of met een hoofdkantoor in Nederland op de beurs. De definitieve lijst van Nederlandse exposanten op de Automechanika wordt in juni verwacht. In totaal bezochten in 2016 133.000 professionele bezoekers de Automechanika en waren er 4843 exposanten uit 76 landen. Automechanika verwacht in 2018 meer dan vijfduizend exposanten te kunnen huisvesten.

Opening

De beurs opent op 11 september om 10.00 uur met de bekendmaking van de innovatieprijzen. Daarmee komt de traditionele openingsceremonie te vervallen. Of zoals Mußhoff het zei: “Het is belangrijker om innovaties te vieren dan ons eigen feestje.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters