Reifen in nieuwe hal op Automechanika

De nieuwe hal 12 op het beurzencomplex in Frankfurt is het toneel van de internationale bandenbeurs Reifen, die dit jaar voor het eerst onderdeel uitmaakt van de Automechanika-vakbeurs (11-15 september).

Toegegeven, vergeleken bij de onlangs gedebuteerde bandenbeurs Tyre Cologne, oogt Reifen wat bleekjes. Daar staat tegenover dat er voor Reifen synergievoordelen te behalen zijn voor bezoekers die toch al in Frankfurt zijn voor de Automechanika.

Showcase

De Duitse vereniging van equipmentleveranciers ASA zal tijdens Reifen het hele spectrum aan gedigitaliseerde en proces geoptimaliseerde bandenservices laten zien. President Frank Beaujean: “Bandenservices zijn van oudsher het terrein van autodealers en garages. De automotive industrie heeft de afgelopen jaren laten zien hoe bandenservice succesvol kan worden gebruikt om verloren marktaandeel terug te winnen.”

Presentaties

Voor specialistische presentaties is er een nieuw podium in hal 12. Hier zal Huss op donderdag 13 september een presentatie verzorgen over de ronde revolutie en slimme banden. GfK bespreekt er groeiende populariteit van vierseizoenenbanden en hoe die het businessmodel van de conventionele bandenwissels aantast. ETM gaat dieper in op banden voor wagenparkbeheerders en bedrijfsvoertuigen, en Delicom heeft het over digitalisatie en hoe die kansen biedt aan bandenretailers.

Elektrisch rijden

In het kader van elektrisch rijden is het interessant om kennis te maken met de nieuwe elektrische voertuigen van Varaneo. Deze kunnen op het buitenterrein uitgebreid worden getest. “Wat betreft elektrische voertuigen is de juiste band absoluut essentieel”, zegt algemeen directeur Marco Gundel van Varaneo. “De soort band bepaalt niet alleen hoe efficiënt een voertuig is, maar ook de actieradius ervan.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters