Reiniging Revive ook voor benzinemotor

DiagnosES brengt een benzinemotorversie op de markt van het reinigingsadditief Revive. Een  behandeling minimaliseert volgens de leverancier roet- en koolaanslag op de achterzijde van de inlaatkleppen van direct ingespoten benzinemotoren.

Van het product bestond al enige tijd een toepassing voor dieselmotoren. “Een veel gehoorde vraag van gebruikers was: kan ik het ook toepassen in een benzine-omgeving?”, zegt Streuman. Op zichzelf was dat mogelijk, maar omdat het gedrag en werking van Revive bij de ontwikkeling is afgestemd op een andere brandstof, introduceert de fabrikant nu toch een speciale, voor benzine ontwikkelde versie.

Doorstroming

Bij de toepassing kunnen garagebedrijven denken aan motoren zoals TSI, TSFI, HPi, THP en GDi. Doordat er geen brandstof langs de kleppen stroomt krijgt vervuiling hier een kans. “Zonder behandeling wordt de doorstroming belemmerd, waardoor de motor rijk zal lopen, het vermogen afneemt en het brandstofverbruik stijgt.” Iedere grote onderhoudsbeurt Revive benzine toevoegen voorkomt dit probleem, stelt Streurman. Verder zou het middel bij turbomotoren het koppel  herstellen. De leverancier stelt dat met Revive benzine het inlaattraject zonder demontage te reinigen valt, binnen tien minuten. Daarna dient een stevige proefrit gemaakt te worden van ongeveer twintig minuten.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †