ROC en Innovam starten school autotechnici

Het Automotive College, onderdeel van ROC Midden-Nederland, en brancheopleider Innovam beginnen een bedrijfsschool voor autotechnici. Eerder vanmiddag is daarvoor het startschot gegeven.

Uitgangspunt is dat een tiental zij-instromers en werkzoekenden in twee jaar wordt opgeleid tot autotechnicus. Door in de eerste maanden van de opleiding de deelnemers veel praktijkonderwijs te bieden, zijn zij snel inzetbaar in de bedrijven waarvoor zij gaan werken.

Nieuwe medewerkers

Innovam wil met de opleiding de instroom van nieuwe medewerkers stimuleren. Directeur Herme Bruin (foto): ‘’Autobedrijven zijn allemaal op zoek naar technisch personeel. Met deze bedrijfsschool kunnen we een bijdrage leveren.’’ De doelgroepen zijn divers: werkzoekenden, mensen die de overstap willen maken naar de mobiliteitsbranche en vakmensen met werkervaring in een autobedrijf die een officieel diploma willen halen. Ruud van Diemen, directeur van het Automotive College: “Innovam en het Automotive College bieden op één vierkante kilometer in Nieuwegein opleidingen aan voor iedereen die iets wil in de mobiliteitsbranche. Naast de bedrijfsschool die we vorig jaar al met de Tweewieler Academy van Innovam zijn gestart, is dit het tweede mooie initiatief dat we gezamenlijk nemen.’’

UWV

Het UWV is partner voor Innovam, dat zelf verantwoordelijk is voor de werving van de leerlingen. “We hebben samen met het UWV al meerdere vergelijkbare projecten opgezet in de tweewielerbranche. Die samenwerking verloopt prima en smaakt naar meer”, aldus Herme Bruin. Ook opleidings- en ontwikkelingsfonds OOMT is bij de bedrijfsschool betrokken.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †