Roetfilterservice.net mikt op hergebruik

Visser Autoelectra & Diesel Service lanceert de website www.roetfilterservice.net. Bedrijven kunnen er online een filter aanmelden voor reiniging. Eigenaar René Visser is specialist op dit terrein en focust op de B2B-markt.

Bezoekers vinden op de website informatie over storingen en reiniging van roetfilters. Ze kunnen contact opnemen met een Roetfilter Expert, die door Visser is getraind en beschikt over de juiste kennis. Zijn er dan nog problemen, dan biedt Visser ondersteuning.

Hergebruik

Roetfilters raken verzadigd door het grote aantal gereden kilometers, gebruik of motorproblemen. Vervanging door een nieuw filter is een optie, maar Visser kiest de route van hergebruik. Die is volgens hem even effectief en veelal goedkoper. Vooraf vindt een visuele inspectie van de buiten- en binnenkant plaats. Met de ‘Flashcleaner’ worden vervolgens de filters gereinigd. in tegengestelde richting van de doorstroming. “We meten de airflow voor- en achteraf. Ook verwijderen we het as en roet.”

Testresultaten

Afhankelijk van de soort vervuiling en beschikbare capaciteit kan de klant wachten op de klus. Een rapport met de testresultaten maakt deel uit van de dienstverlening. “Het is onze ambitie om het reinigen van roetfilters door heel Nederland aan te bieden”, zegt Visser. “De markt is groot genoeg als je kijkt naar het aantal auto’s, landbouwmachines, industrie en maritieme sector.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *