Samenwerking Automechanika en AICA

Italiaanse ondernemingen zijn van belang voor de Duitse beursorganisatie. In september 2016 vormden ze meer dan tien procent van alle deelnemers aan de Automechanika Frankfurt. Alle aanleiding dus om de banden verder aan te halen. Concreet komt dat neer op ondersteuning bij internationale promotie, gezamenlijke marketingcampagnes en speciale programma’s voor AICA-leden. Ook zal de Italiaanse koepel AICA fungeren als coördinator voor leden die willen deelnemen aan de diverse Messe Frankfurt-beurzen.

Zeventien edities

Het partnerschap beleeft zijn aftrap op de Automechanika Johannesburg (september) en de Automechanika Shanghai (november/december). Beide beurzen bedienen markten die volgens de partners van groot belang zijn voor Italiaanse automotive aftermarketbedrijven. Aan de wereldwijd zeventien Automechanika-edities, verdeeld over vier continenten, deden afgelopen jaar meer dan twintigduizend bedrijven mee. Er kwamen volgens de organisatie 600.000 professionele bezoekers op af. De nieuwste variant is Automechanika Riyadh, die debuteert in februari 2018.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †