Samenwerking Profile met Airco Techniek

Profile en leverancier Airco Techniek hebben een inkoopsamenwerking gesloten. Daardoor ontstaat een landelijke dekking voor aircoservice aan systemen met het nieuwe koudemiddel 1234YF.

Het merendeel van de Profile-vestigingen heeft de afgelopen tijd geïnvesteerd in een aircovulstation voor 1234YF, dat minder schadelijk is voor het milieu. De meeste vestigingen betrokken hun machine (veelal een Mahle) bij Airco Techniek. Vandaaruit is een samenwerking ontstaan.

Doorverwijzing

Airco Techniek  kreeg jaarlijks veel aanvragen om HFO-systemen te vullen. Aan deze vraag kon eerder niet worden voldaan, bij gebrek aan landelijke dekking. Het netwerk van Profile Car & Tyreservice kan wél voldoen aan deze vraag en gaat nu namens Airco Techniek de vullingen verzorgen. Johan van Egmond, eigenaar Airco Techniek: “Door de inkoopsamenwerking staan er meer van onze machines bij Profile-vestigingen en ontvangt Profile meer klanten door onze doorverwijzing. Het mes snijdt aan twee kanten.”

Corebusiness

Elles Dijkhuizen, business development manager bij Profile International: “Er zijn maar weinig plekken waar je terecht kan voor aircosystemen met dit nieuwe koudemiddel. Doordat wij nu ook deze service leveren, kan Airco Techniek  zich meer richten op hun corebusiness: het leveren van aircomachines en verbruiksmaterialen.” Airco Techniek levert behalve de machines ook de technische ondersteuning en trainingen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †