Schorsen voertuig kan voor meerdere jaren

Vanaf 3 januari 2019 is het mogelijk een voertuig voor meerdere jaren achtereen te schorsen. Het is dan niet langer noodzakelijk een schorsing jaarlijks te verlengen.

Dat laat de Rijksdienst voor het Wegverkeer weten. De maatregel is vooral goed nieuws voor restauratiebedrijven, die vaak langer dan een jaar aan een auto werken. Het betekent niet dat het schorsen daarmee ook goedkoper wordt. De jaarlijkse kosten blijven gelijk.

Verlenging

Wanneer een voertuig geschorst is, kan deze schorsing altijd worden verlengd. Verlengen van een schorsing kan al vanaf maximaal zes weken voor de einddatum. De nieuwe einddatum is dan gelijk aan de einddatum van de oude schorsing plus één, twee of drie jaar. Wordt de schorsing niet tijdig verlengd, dan is de eigenaar weer aansprakelijk voor de voertuigverplichtingen zoals wegenbelasting en APK. Een schorsing plaatsen, verlengen of opheffen kan makkelijk en snel via de website van de RDW, of bij een kentekenloket of een RDW-keuringsstation of -balie.

Voertuigverplichtingen

Wie een voertuig schorst, is niet meer aansprakelijk voor de voertuigverplichtingen. De wegenbelasting stopt automatisch. De verzekering moet de burger zelf opzeggen. Na het schorsen van een voertuig mag dit niet meer op de openbare weg staan of rijden. De schorsing van een voertuig is op elk moment kosteloos ongedaan te maken.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters