Smering als expertise

Honderd deelnemende garagebedrijven – dat doel wil Eurol dit jaar in Nederland bereiken met zijn nieuwe werkplaatsformule Eurol Service Point. Ruim een maand na de officiële introductie staat de teller al op 25.

Het sleutelwoord is ‘laagdrempelig’ bij de formule, die een link legt tussen commercie en techniek. De instapeisen zijn laag, de revenuen hoog, zegt marketingmanager Dennis Marsman. “Ons doel is het autobedrijf meer rendement uit smeermiddelen te bieden. De ondernemer kan zich profileren als expert en daarmee zijn lokale reputatie versterken.”

‘Meer rendement uit smeermiddelen’

Formuledeelnemers kunnen rekenen op Service Point-borden, lichtbakken, smeerkaartjes, overalls, een vlag en baliedisplay. Online is er toegang tot promotiebeelden en productfoto’s om de eigen site mee aan te kleden. Ook wordt het garagebedrijf opgenomen in de Service Point locator (eerste kwartaal 2020 gereed), kan het 24/7 de digitale olieadviseur raadplegen óf toevoegen aan de eigen website, en bijblijven middels de Eurol Service Point nieuwsbrieven. Naast deze online support is er verkoopondersteuning door een persoonlijke accountmanager. Tot de mogelijkheden behoren verder een bestickerde Eurol-leenauto en de aanschaf van oliegerelateerd equipment (zoals een flushmachine en een bulktanksensor, met het oog op voorraadmanagement). 

Spelregels

Instappende garagebedrijven verplichten zich tot deelname aan de jaarlijkse commerciële en technische trainingen van de Eurol Academy. Die inspanning resulteert in een Service Point-certificaat. De oliefabrikant uit Nijverdal biedt partners een actueel assortimentsadvies op maat, zegt salesmanager Bart Boerboom. “Kijk alleen al naar het hele downsizing-verhaal en de bijbehorende viscositeiten met het oog op lagere emissie en verbruik. Je bent er niet meer met om de zo veel tijd op de automatische piloot een bulk 5W-30 te laten aanrukken. Als garagebedrijf zul je je moeten houden aan de nieuwe spelregels die gelden bij moderne motoren. Om daarin je weg te blijven vinden, is een partnership met een partij die zowel ontwikkelaar als fabrikant is van groot voordeel.” Illustratief in dat verband is de 0W-16 die Eurol onlangs op de markt bracht voor de nieuwste modellen van Toyota, Honda en Lexus. Deze volsyntheet kent een lage viscositeit en werkt brandstofbesparend.

Vrijheid

Eurol Service Point is reeds in 25 andere landen actief, bij inmiddels duizend garagebedrijven. Met die ervaring op zak is eind 2019 de uitrol in Nederland gestart. In korte tijd is een 25-tal autobedrijven aangesloten, waarmee een flinke stap is gezet naar de doelstelling voor 2020: om en nabij de honderd partners. Marsman: “We hebben gekozen voor lage instapeisen, omdat we geloven in win-win. Daarom hanteren we geen fee en behouden garagisten de vrijheid om te ondernemen. Wel vragen we commitment om kwaliteit te willen leveren. Smering is een specialisme geworden. Als garagebedrijf kun je niet doorlopend zelf de ontwikkelingen blijven volgen. Daarmee is het product ook een kwestie van vertrouwen. Onze klant wil ervan op aankunnen dat hij het juiste smeermiddel toepast.” 

Eurol ontwikkelt zijn producten zelf en doet applicatiekennis op in de ruim tachtig landen waarin het mondiaal actief is. Op de komende Autoprof Gorinchem (11 t/m 13 februari) zal de stand nadrukkelijk in het teken staan van de Service Point-formule. Met ingang van 2020 is het ook mogelijk om te spoelen op locatie bij garagebedrijven, ook wanneer particulieren dat wensen.

Classic cars
De olieadviseur op de Eurol-website en Eurol app bevat sinds kort ook smeermiddelen voor oldtimers (dertig jaar of ouder). Volgens de fabrikant is er een toenemende behoefte aan smeeradviezen voor klassieke personenwagens en lichte bedrijfswagens. Binnen het segment ‘classic cars’ kan de bezoeker selecteren op merken en modellen. De database bevat zo’n drieduizend types. Tachtig procent is van Europese origine, tien procent is Amerikaans c.q. Japans. Het oudste voertuig is een Ford Model T (1909 – 1927).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *