Tellerrapport RDW jaar lang gratis

Het aanvragen van een tellerrapport bij RDW is vanaf 1 januari 2019 gratis, evenals een tellerstandencheck. De maatregel geldt voorlopig voor een jaar en wordt daarna geëvalueerd.

Het tellerrapport geeft eigenaren van een personenauto of lichte bedrijfsauto meer duidelijkheid over de tellerstand van een voertuig. Het gratis maken van het tellerrapport en de tellerstandencheck is een van de maatregelen die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en RDW nemen om tellerfraude tegen te gaan.

Tellerfraude

Het manipuleren van kilometerstanden is in Nederland strafbaar. RDW stelt dat het terugdraaien van de kilometerstand gemiddeld leidt tot een schade van ongeveer duizend euro. Een dergelijke auto is immers veel duurder in aanschaf en onderhoud dan op basis van de kilometerstand verwacht mag worden. RDW schat dat in Nederland 264.000 personenvoertuigen en lichte bedrijfswagens een teruggedraaide tellerstand hebben. Dit is ongeveer 2,7 procent van het wagenpark.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters