Tien kandidaten Autobedrijf van het Jaar 2022

Bovag heeft de tien kandidaten geselecteerd die het komend jaar gaan strijden om de titel Autobedrijf van het Jaar 2022. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het jaarcongres van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven op dinsdag 22 maart in Nieuwegein.

De tien autobedrijven die nog in de race zijn voor de titel komen uit het hele land. Hieronder bevinden zich vier Bosch Car Service-bedrijven, een Vakgarage en een Autovakmeester. Dit zijn de namen: Auto Olijnsma in Gytsjerk (Friesland, Bosch Car Service), Autobedrijf HABO in Emmen (Drenthe, Bosch Car Service), Auto Totaal in Houten (Utrecht, Bosch Car Service), AxxiAuto in Dirksland (Zuid-Holland, Bosch Car Service), Autovakmeester Schaap in Breezand (Noord-Holland), Vakgarage Dirks in Schagen (Noord-Holland), Dorpsgarage Elshof in Eerbeek (Gelderland), Garage Schel in Angerlo (Gelderland), Tomcars in Heesch (Noord-Brabant) en Regie Auto’s in Maastricht (Limburg).

Selectie

Uit de 81 autobedrijven die afgelopen zomer werden voorgedragen, of zichzelf aanmeldden, selecteerde de vakjury onder leiding van ANWB-directeur Ferry Smith de tien genomineerden. De eerste selectie vond plaats op basis van onder andere klantbeoordelingen, uitstraling, recente schouwingen en financiële gezondheid. Het tiental wordt de komende tijd geschouwd door Vibber (voorheen W&D Consultants) en heeft inmiddels fysiek en/of virtueel bezoek van een of meerdere mystery shoppers gehad. Op basis van de bevindingen oordeelt de jury medio januari welke drie bedrijven naar de finale gaan.

De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het jaarcongres van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven in maart. De drie finalisten worden daarvoor door de juryleden persoonlijk aan de tand gevoeld. Naast voorzitter Ferry Smith bestaat de jury uit Bertus de Vries van Bovemij, Betsie Brink van OOMT, Remco de Vette van Vibber en Paul de Vries van DCDW. Carprof Valentijn was in het najaar van 2019 de laatste winnaar van de jaarlijkse verkiezing.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3684 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.