Top tien werkplaatsconcepten

In Europa zijn bijna 160 full service werkplaatsconcepten actief. De top tien is goed voor bijna de helft van het aantal garages dat een full service werkplaats heeft omarmd. Van de 60.000 autobedrijven met een full serviceconcept vind je het grootste deel in Duitsland, Frankrijk en Italië.

Internationaal gezien voeren twee onderdelenfabrikanten met hun concept de ranglijst aan van werkplaatsconcepten. Koploper is Bosch met 6.700 Bosch Car Service vestigingen in Europa. Bosch is ook buiten Europa actief, wereldwijd zijn er zelfs meer dan 11.000 BCS-vestigingen. En dat is zonder Autocrew, waarvan er in Europa ook al ruim 700 actief zijn. Autocrew biedt voor Bosch als onderdelenfabrikant wel het grootste groeipotentieel. De nummer twee is Fiat-dochter Magneti Marelli, dat met haar Checkstar-concept ruim 5.500 garages ondersteunt. In het verleden vooral gericht op de merken uit de Fiat-portfolio, maar inmiddels een echt universeel multimerken werkplaatsconcept.

Deze tien concepten zijn in Europa goed voor ruim vijftig procent van het aantal garages dat een full service werkplaatsconcept voert.

Lees hier het complete artikel in Aftersales Magazine >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.