Topman LKQ-dochter Euro Car Parts stapt op

LKQ Corporation maakt bekend dat Sukhpal Singh Ahluwalia met ingang van vandaag terugtreedt als Executive Chairman van Euro Car Parts (ECP), de Britse dochteronderneming. Verder is bij ECP Andy Hamilton per direct aangesteld als nieuwe ceo. Hij is in die rol de opvolger van de eveneens vertrokken Martin Gray, die volgens LKQ “invulling gaat geven aan andere interesses.”

Dat het vertrek van Sukhpal Singh Ahluwalia het gevolg zou zijn van een aanstaande fikse reorganisatie wordt ontkend door LKQ-president Dominick Zarcone. “Ondanks recente geruchten in de pers hebben we geen plannen om honderden banen bij ECP te schrappen.”

Sukhpal Singh Ahluwalia

De lokale autoshop die Sukhpal in 1978 met geleend geld van zijn vader oprichtte in Londen werd na een jaar omgedoopt in Euro Car Parts. Het bedrijf groeide uit tot de grootste distributeur van de automotive aftermarket in het Verenigd Koninkrijk. In 2011 vond de verkoop plaats van ECP aan de Amerikaanse onderdelenreus LKQ (eigenaar van onder meer Fource). Sukhpal Singh Ahluwalia bleef aan als ceo tot 2014, toen hij een positie ging bekleden binnen de raad van bestuur van LKQ.

Verandering

In een officiële verklaring zegt de oprichter van ECP te hebben genoten van zijn zakelijke relatie met LKQ. Hij acht het echter tijd voor verandering, zodat hij zijn kwaliteiten kan inzetten voor de onroerendgoedactiviteiten van zijn drie zoons. “Ik ben overtuigd van de strategie die LKQ koestert voor zijn Europese tak en voor het groeiscenario van ECP.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †