Tyre24 breidt uit met auto-onderdelen

Bestelplatform voor banden en velgen Tyre24 is in de Benelux gestart met de verkoop van auto-onderdelen, zo’n zes miljoen in getal.

Tyre24 startte ooit als webshop voor banden en velgen. Eind 2014 ging het in Duitsland ook zo’n 3,5 miljoen verschillende slijtdelen aanbieden. Daarna “kwamen er veel aanvragen van klanten uit Benelux, die deze categorie ook op Tyre24 wilde hebben. Deze veelzijdige wens komen we nu na.” Dat zegt Michael Saitow, ceo van softwarebedrijf Saitow uit Kaiserslautern. Dit bedrijf bouwt diverse platformen voor e-commerce en is de drijvende kracht achter Tyre24.

Grossiers

Voor de beschikbaarheid van onderdelen werkt Tyre24 samen met tachtig grossiers uit Duitsland, Frankrijk, Polen, Nederland en België. Zij zetten hun artikelen, inclusief prijs, voorraad en levertijd online. De koper kan zelf beslissen welk onderdeel hij bij welke leverancier bestelt. Tyre24 verkoopt de onderdelen niet zelf, maar biedt louter het platform waarop de leveranciers hun onderdelen aanbieden. In de regel wordt het onderdeel binnen 48 uur geleverd.

Tecdoc

Door de koppeling met Tecdoc zijn de meest actuele gegevens voor het identificeren van het juiste onderdeel beschikbaar. Een onderdeel bestellen kan door het invoeren van het EAN-nummer, OE-nummer of handelsnummer. Ook kan via het automerk of fabrikant- of typenummer gezocht worden.

Gebruik

Kopers kunnen zich gratis registreren op Tyre24.nl. De maandelijkse gebruikersvergoeding is 22 euro. Voor verkopers worden afzonderlijke contracten opgesteld. Op Tyre24.nl kan de garage via één platform contact met veel verschillende leveranciers onderhouden. Om te voorkomen dat de transportkosten daarbij uit de hand lopen, biedt Tyre24 het ‘intelligente winkelmandje’ aan. Daarmee worden bij bestellingen onder 100 euro de transportkosten van meerdere leveranciers opgeteld. Tyre24 berekent dan bij welke leverancier hetzelfde artikel voor een lagere totaalprijs besteld kan worden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2804 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters