Uitbreiding ProADAS

Teco is in samenwerking met moedermaatschappij Nexion in een rap tempo nieuwe systemen aan het toevoegen aan de database voor het ProADAS-systeem, om zo steeds meer voertuigen succesvol te kunnen kalibreren.

Daar moet soms ook nieuwe hardware bij, zoals bijvoorbeeld de VAG-matten die zijdelings van het voertuig geplaatst moeten worden voor de 360 graden kalibratie van bepaalde type VAG-voertuigen met die optie. Hetzelfde geldt ook voor het LIDAR-paneel, waarmee je van specifieke voertuigen met een LIDAR-systeem de kalibratie uit kan voeren. Tevens is er een nieuw statief uitgekomen om radarkalibraties uit te voeren voor merken die deze vereisen. Hier kunnen verschillende soort schotels op gemonteerd worden, conform de eisen van de fabrikant.

Verder is de software nu vrij eenvoudig uit te breiden met een uitlijnkit, waardoor de ProADAS-unit met een geringe investering gelijk een volwaardig uitlijnsysteem is. Interessant voor bedrijven die ADAS willen kalibreren en nu geen uitlijnsysteem bezitten, aangezien je dan gelijk op twee manieren extra omzet kan genereren zonder extra kosten te maken en tegelijk ook nog zeer efficiënt te zijn.

ASN Vermaire, het testcentrum voor de ASN-keten, test dit systeem en is zeer lovend. Met name de manier waarop het systeem de positionering verzorgt, is zeer gebruiksvriendelijk is de letterlijke feedback. Ook wordt het als zeer nauwkeurig en betrouwbaar ervaren omdat je het dus niet fout kan doen, en hebben daardoor nog extra het gevoel dat ze echt op de juiste manier kalibreren, naast dat ze weten dat ze altijd de voertuig voorgeschreven kalibratiemethode hanteren. Het gebruiksgemak wordt als zeer prettig ervaren ten opzichte van andere reeds geteste systemen. Manager Demian en zijn ADAS-specialist zijn zeer positief gestemd en vinden het voordeel van een uitlijnunit in één dan ook een zeer grote plus voor schadebedrijven die nog niet uitlijnen.

Er zit nog een aantal interessante updates aan te komen, zoals het kunnen starten van de kalibratiestap via een ander merk diagnosetool.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.