Vijf Transits KwikFit voor kalibratie ADAS

KwikFit heeft vijf Fords Transit in gebruik genomen voor autoruitvervanging. Ze zijn ruimer bemeten dan de reguliere glasbussen, omdat ze grotere ruiten vervoeren en diagnoseapparatuur voor kalibratie van voorruitcamera’s en radars.

Met het nieuwe mobiele vijftal zegt KwikFit in te spelen op het toenemende aandeel van veiligheids- en rijhulpsystemen (ADAS). Hun effectieve werking na een reparatie of vervanging ontlenen ze aan juiste kalibratie van camera’s aan de voorruit. De nieuwe bussen hebben aan boord een mobiele kalibratietool van Texa en een centrale Hella Gutmann CSC tool.

Contracten

KwikFit Autoglas is sinds 2007 actief en beschikt inmiddels over 24 autoglasbussen. Ze opereren regionaal, vanuit negentien vestigingen. Bijna elke ruitvervanging wordt uitgevoerd in een KwikFit-filiaal. Sinds april 2019 is de keten Focwa-lid voor autoruitherstel. De onderhoudsketen zegt de afgelopen periode sterk te zijn gegroeid, mede door contracten in de lease- en verzekeringsmarkt.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *