Volvo kiest voor diagnose voor Panasonic

Voor zijn dealerorganisatie maakt Volvo Car Nederland al jarenlang gebruik van de Toughbook-computers van Panasonic. De dealers zijn recentelijk overgestapt op het nieuwste model, de CF 55.

Voor diagnose gebruikt Volvo de eigen applicatie VIDA (Vehicle Information Diagnostic Application), die via de Toughbook kan worden geraadpleegd. Projectmanager Maurice Vreke: “Stel dat een auto melding geeft telkens wanneer deze voor een rood stoplicht staat. We verbinden de Toughbook dan met de auto en maken een rit waarbij we moeten stoppen voor een rood licht. Tijdens de rit maakt de Toughbook via een 4G/5G hotspot verbinding met de applicatie en wordt direct uitgelezen wat de auto doet in die specifieke situatie. Hierdoor kunnen we heel efficiënt de juiste diagnose stellen en het probleem oplossen.”

Tweede LAN-poort

Speciaal voor Volvo is de CF 55 uitgerust met een tweede LAN-poort. “De eerste poort is nodig voor het lokale netwerk, de extra poort om de computer aan te kunnen sluiten op de auto. De meeste laptops beschikken maar over één LAN-poort, en in zo’n geval moet je gaan werken met een USB-adapter voor ethernet. Zo’n adapter is niet echt stabiel en bovendien erg breekbaar op de werkvloer. Zeker voor softwaredownloads en updates voor de auto is het van cruciaal belang dat er een stabiele connectie is, zodat de update meteen en in één keer goed kan worden uitgevoerd,” legt Vreke uit.

“Panasonic heeft altijd geluisterd naar onze behoeften en bood concrete oplossingen om die te realiseren, en wel op zo’n manier dat alles ook in de praktijk makkelijk werkt. Er wordt altijd wel een oplossing gevonden en als Panasonic die niet zelf in huis heeft, dan zoeken ze een partner die het kan oplossen. Dit is voor ons van onschatbare waarde.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3684 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.