Volvo: levenslang garantie onderdelen

Volvo lanceert in Duitsland een levenslange garantie op vervangen originele onderdelen. De fabrikant mikt op klanten die zekerheid zoeken en dure reparaties willen voorkomen.

Hoger doel van de garantie is de business in de werkplaats aan te jagen. De nieuwe service is van kracht op voorwaarde dat de klant fabrieksoriginele onderdelen gebruikt en de inbouw toevertrouwt aan een dealer van het merk. Er geldt geen kilometerlimiet of maximale voertuigleeftijd, mits het onderhoud voorheen plaatsvond binnen het Volvo-netwerk. Wél uitgesloten zijn mankementen als gevolg van reguliere slijtage en ontoereikende voertuigverzorging. De garantie omvat niet alleen het onderdeel maar ook de montage ervan. De Nederlandse importeur laat weten volgende maand eenzelfde dienst te gaan aanbieden.

Zekerheid

Volvo Duitsland zegt met zijn initiatief eventuele angst bij klanten voor hogere reparatiekosten te willen wegnemen. De garantie moet eigenaren de zekerheid bieden dat dezelfde reparatie niet nogmaals op de factuur komt te staan. Daarnaast hoopt de autobouwer op meer klantentrouw en omzet voor zijn dealervestigingen. Bij onze oosterburen heeft Volvo 315 dealerlocaties. Sinds 2015 levert de merkorganisatie er tot drie keer per dag vervangingsonderdelen aan haar contractpartners. Bij gepland onderhoud gebeurt de uitlevering de nacht ervoor. (foto: Volvo Cars)

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *