Werkstraf voor mishandelen manager Kwikfit

Een 58-jarige inwoner van Emmen is gisteren wegens mishandeling van een Kwikfit-filiaalmanager veroordeeld tot veertig uur werkstraf en een geldboete. Dat melden lokale media.

Aanleiding voor het gewelddadige optreden, begin april, was het feit dat de auto van de man niet door de apk kwam. De remleidingen moesten volgens het autobedrijf worden vervangen. Daarop ontstak de man in woede, volgens de officier van justitie omdat hij vermoedde dat hij ter plekke werd opgelicht. De bedrijfsleider kreeg toen hij zich omdraaide een vuistslag in het gezicht, gevolgd door meerdere klappen. Het slachtoffer liep bij het handgemeen een bloedneus op, een gezwollen gezicht en mogelijk blijvende gehoorschade. Bijna drie maanden na dato klaagt de manager nog steeds over een suizend geluid in zijn oor. De verdachte verliet het bedrijf en kondigde aan de volgende dag terug te keren – ditmaal om het pand in brand te steken.

Strafblad

De verdachte, die overigens niet ter zitting verscheen, heeft een strafblad wegens eerdere geweldsdelicten. Hij gaf in het politie-onderzoek aan van nature impulsief te reageren, zodra woorden tekortschieten. Behalve tot de taakstraf veroordeelde de politierechter hem ook tot een schadevergoeding van 1250 euro wegens de opgelopen gehoorschade. Dat was 750 euro minder dan de eis.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

  • 31 juli 2018 om 14:59
    Permalink

    Of er sprake is van verroeste remleidingen wordt door de RDW zeer discutabel/knullig omschreven. Wil de RDW reageren op mijn opmerking ? Dank.

Reacties zijn gesloten.