1000 studenten naar Automotive Carrière-dag

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) organiseert op 7 oktober in samenwerking met de Hogeschool van Rotterdam en Fontys Hogescholen de jaarlijkse Automotive Carrière-dag in Arnhem. Circa 1000 studenten komen naar de HAN om de tientallen Nederlandse en internationale bedrijven, kennisorganisaties en consultancybureaus te bezoeken die deelnemen aan deze happening.

Alhoewel de verkoop van personenauto’s minder mooie cijfers laat zien, groeit de productie en engineering binnen de automotive branche enorm, bijvoorbeeld door slimmere voertuigen te ontwikkelen of door over te gaan op andere innovatieve brandstoffen. Bedrijven hunkeren naar nieuwe, goed opgeleide medewerkers die de vernieuwingen van hun producten en diensten kunnen realiseren.

Het programma bestaat uit voorlichting over functies bij bedrijven en organisaties in de Automotive branche en geeft een perspectief aan studenten over mogelijkheden voor een carrière in de Automotive sector na het afstuderen. De bedrijven op hun beurt maken op unieke wijze kennis met de studenten, hun talenten en  krijgen inzicht in wat de studenten wensen. Daarbij zijn er presentaties van de bedrijven, workshops en zijn er dit jaar speciaal voor speed-date bijeenkomsten georganiseerd voor vierdejaars studenten. 

De Automotive Hogescholen doen er alles aan om aan de enorme vraag vanuit de industrie tegemoet te komen. Vanaf 2010 is het aantal (Inter)nationale automotive studenten die instromen met meer dan 50 procent gestegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.