12-jarige redt met uitvinding baby’s

Andrew Pelham, een twaalfjarige scholier uit Tennessee, heeft een middel uitgevonden om te verhinderen dat baby’s en peuters in een snikhete auto worden achtergelaten. Met de zogeheten E-Z Baby Saver wordt de bestuurder van de auto eraan herinnerd of er nog iemand op de achterbank zit.

In 2013 lieten 44 kinderen op die manier het leven in de VS. Sinds de start van dit jaar staat de teller op 13 doden. Als het van de uitvinding van Pelham afhangt, vallen er geen slachtoffers meer.

De uitvinding is zeer simpel van aard maar juist daardoor briljant. Het betreft een fluorescerende riem gemaakt van rubber en tape, die wordt bevestigd aan de deur van de chauffeur en de achterkant van de autozetel. Bestuurders die de wagen verlaten worden zo verplicht achterom te kijken. Tegelijk worden ze aan eventuele passagiers op de achterbank herinnerd.

De jongen maakte de riem vorig jaar al maar won onlangs een wedstrijd met de uitvinding. Sindsdien is de media-aandacht fors gestegen en ontvangt de jongen van over heel de wereld e-mails.

[responsive-video identifier=”0ds3obQHKoY”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.