31,7 miljoen winst Bovemij in H1 2021

In het eerste halfjaar van 2021 heeft verzekeringsmaatschappij Bovemij 31,7 miljoen euro winst geboekt. Dat is een verbetering van 54,6 procent ten opzichte van de winst in het eerste halfjaar van 2020. Het eigen vermogen is gestegen tot 242 miljoen euro, wat 25,4 procent hoger ligt dan vorig jaar.

“De positieve cijfers die we vandaag presenteren zijn voor het grootste deel het gevolg van een lagere schadelast door de coronacrisis en het betere beleggingsresultaat over het eerste halfjaar van 2021. Bovemij heeft het risicoprofiel in de financieringsportefeuille verbeterd, als gevolg hiervan is de omvang van de portefeuille gedaald”, aldus financieel directeur Ageeth Bakker.

Bovemij benadrukt dat het de goede resultaten gebruikt voor verschillende steunpakketten voor de bedrijven in de mobiliteitsbranche. Bakker: “Om onze bedrijfsmatige klanten tijdens de coronacrisis bij te staan, hebben we in 2020 drie steunpakketten voor de mobiliteitsbranche in het leven geroepen. Ook in 2021 gaan we hiermee door: al onze klanten die in 2021 een zakelijk schadeverzekeringspakket (garagepolis of wagenparkverzekering) bij Bovemij afnemen, ontvangen een eenmalige extra restitutie op de jaarpremie.”

ViaBovag.nl

Bovemij zit in een proces waarbij bedrijfsactiviteiten die geen directe link met de mobiliteitsmarkt hebben worden afgebouwd. Daarnaast komen er nieuwe uitdagingen op de mobiliteitsbranche af, waar Bovemij de verzekerde bedrijven graag in wil bijstaan. Ceo René Leander: “Dit doen we door goede oplossingen op het gebied van verzekeringen en financieringen te bieden, maar sinds een aantal jaren ook door middel van ons mobiliteitsplatform: ViaBovag.nl, ons consumentenplatform en in het tweede halfjaar ook ViaBovemij.nl, ons ondernemersplatform. De bekendheid van ViaBovag.nl bij het publiek is in het eerste halfjaar van 2021 opnieuw sterk gestegen. Consumenten ervaren ViaBovag.nl als kwalitatief goed. Dit zien we terug in een sterke stijging van het aantal bezoekers en van het aantal leads. Dit komt rechtstreeks ten goede aan de deelnemende Bovag-mobiliteitsbedrijven. Samen met de branche bouwen we aan het meest betrouwbare mobiliteitsplatform van Nederland.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.