40 procent auto’s oververzekerd

40 procent van de Nederlandse automobilisten betaalt structureel een te hoge autoverzekering. Hierdoor betalen veel autorijders al snel 500 euro meer op jaarbasis. Dat zegt prijsvergelijker Pricewice die hier onderzoek naar deed.

Veel autobezitters hebben na 6 tot 8 jaar nog dezelfde autoverzekering, terwijl die niet meer in verhouding staat tot wat de auto nog waard is. Hierdoor betaalt de Nederlandse autorijder vaak honderden euro’s meer dan nodig is.

Hans de Kok, directeur van Pricewise: “Autobezitters zijn niet alert op onder- of oververzekering. De mensen in ons onderzoek zeggen niet door te hebben dat hun verzekering niet meer goed aansluit bij hun auto. 91% denkt dat zijn huidige verzekering nog steeds de ideale is. En dat terwijl wij in 46% van de gevallen op basis van de dagwaarde een ander type verzekering aanraden. Bovendien zegt 59% nog nooit zijn autoverzekering te hebben vergeleken om te zien of een andere verzekering beter past of wellicht goedkoper is.”

Voor pechhulp zijn niet alle Nederlanders even goed verzekerd. 94% heeft wel een pechhulpverzekering, maar deze geeft niet standaard buitenlanddekking. 14% neemt de gok en reist af zonder dat men weet of hij verzekerd is voor pechhulp in het buitenland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *