400 bezoekers bij Metalak Innovatie

Zo’n 400 belangstellenden hebben de Metalak innovatieavonden bijgewoond. Verspreid over drie avonden werden de bezoekers op de hoogte gebracht van alle innovaties op het gebied van paint, non-paint en equipment.

Op de Metalak Innovatieavonden werden diverse innovaties gepresenteerd om kosten te besparen en milieuverantwoord te repareren. In de workshop Win2Air aanblaassysteem werden de resultaten van succesvolle pilots gepresenteerd. Het systeem realiseert een aanzienlijke energiekostenbesparing voor het schadeherstelbedrijf.

Energiekostenbesparing is ook te behalen met de PlusPaint luchtdrogende producten die zich kenmerken door hun snelle droging zonder toevoeging van warmte of licht. De PlusPaint luchtdrogende 2K blanke lak kan al gepoetst worden na 30-45 minuten bij 20 graden Celsius.

Toekomst

Het Spies Hecker systeem van de toekomst werd gepresenteerd. Daarnaast werd ingegaan op de nieuwste kleurentrends en de uitdaging die deze kleuren met zich meebrengt voor de schadehersteller. Een kleur additief is nodig om de diepe briljantie van deze kleuren te verkrijgen. Spies Hecker biedt de oplossing met  Permasolid HS Klarlack Color Additiven. Een voorbeeld hiervan is de kleur NNP Renault Rouge Flamme. Reparatie van deze kleur werd stap voor stap getoond. Het reparatieproces is tevens te vinden onder Technische Informatie op www.metalak.nl.

De avonden werden verder ingevuld door 3M, Henkel, EMM, Kovax, CAP Devilbiss en Rupes die op het beursplein hun innovaties toonden. Op het beursplein was tevens de Renault Mégane RS By Emotions te bewonderen die onlangs bij 100% Tuning werd gepresenteerd. Deze extreme Renault is gespoten in de kleur NNP Rouge Flamme met Spies Hecker Permahyd Hi-TEC 480. De Renault Mégane is nog in ontwikkeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.