85% stekkerauto’s is van bedrijf

Elektrische personenauto’s en plug-in hybride auto’s reden in 2015 samen anderhalf miljard kilometer. Dat is 1,4 procent van alle met Nederlandse personenauto’s afgelegde kilometers. Met deze stekkerauto’s wordt gemiddeld meer gereden dan met benzine auto’s, maar minder dan met diesels. Dit leren nieuwe cijfers van het CBS.

De CBS-cijfers wijzen verder uit dat van alle stekkerauto’s 85 procent bedrijfsmatig rijdt. Auto’s die eigendom zijn van een (lease)bedrijf leggen gemiddeld meer kilometers af dan auto’s in particulier bezit.

De Tesla Model S is in ons land de meest voorkomende volledig elektrische auto. Op 1 januari 2016 reden er 4,4 duizend van rond. Van de vijf meest voorkomende elektrische auto’s legt deze Tesla gemiddeld de meeste kilometers per dag af: 94 kilometer. Van de meest voorkomende plug-in hybrides heeft de Volvo V60 het hoogste dagkilometrage (gemiddeld tachtig km). De stekkerauto die het meest voorkomt in ons land is de Mitsubishi Outlander, die gemiddeld zeventig kilometer per dag rijdt.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.