A2SP en Cartalk nemen MivarGroup over

RDW-provider A2SP en data provider Cartalk International nemen per 1 maart 2019 Mivargroup over, leverancier van TecRMI data, Misystems en Driver Software. Het bedrijf zal zijn activiteiten onder eigen naam blijven uitvoeren, vanuit het huidige kantoor aan de A15 ter hoogte van Andelst (foto).

A2SP en Cartalk International werken al jaren intensief samen met Mivargroup op het gebied van RDW dienstverlening en voertuigdata. Mivargroup, waarvan Cartalk International en A2SP de aandeelhouders zullen worden, zal haar propositie aanscherpen en waar nodig aanpassen. Het herbouwen en upgraden van onder andere Driver Software zal een van de speerpunten zijn. Erik Jacobs A2SP) en Maarten Slagtveld (Cartalk) zullen samen de directie voeren.

Applicaties

Eigenaar Paul Lauret is sinds 2000 betrokken bij A2SP en CarTalk International als oprichter en aandeelhouder. “De kracht van deze overname zit in de synergie tussen het klantenbestand van de drie bedrijven, de data en de software applicaties. Het samenbrengen was voor mij een logische stap om applicaties en data voor klanten breed beschikbaar te stellen. en zullen samen directie voeren.”

Combinatie

Cartalk-directeur Slagtveld ziet in de overname de mogelijkheid om “onze ontwikkeling te versnellen door de combinatie van producten en technische kennis en de beschikbaarheid van de Mivardata.” Volgens Erik Jacobs is de dienstverlening van Mivar complementair aan die van A2SP en bedienen ze dezelfde klantengroep. Die vragen steeds meer om een totaaloplossing voor hun bedrijfsprocessen. “Het integreren van elkaars diensten en applicaties ligt dus voor de hand. Uiteindelijk willen we dat de klant de voordelen terug ziet van deze overname.” Eind vorig jaar vertrok toenmalig algemeen directeur Chris Kimman bij Mivar, na een verschil van inzicht met Bob Jansen, destijds honderd procent eigenaar van de aandelen-Mivar.  

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

 • 27 februari 2019 om 17:59
  Permalink

  Verrassnde en tegelijk logische ontwikkeling!
  Gefeliciteerd Erik en Maarten, en veel succes met deze strategische move.
  Ik heb zo’n vermoeden dat we elkaar zakelijk vaker gaan tegenkomen. Met genoegen

  Clemens van Dorp
  CustomerConnect

Reacties zijn gesloten.