Aanzienlijke verschillen offertes autoschade

Het verschil tussen offertes bij verschillende schadeherstelbedrijven is meer dan aanzienlijk, soms zelfs de factor 4. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Zo werd een kleine schade bij een Alfa Romeo een verschil genoteerd van 1060 euro tussen de goedkoopste en duurste offerte.

De Consumentenbond vroeg meer dan 200 offertes aan voor kleine schades aan 3 auto’s. De prijsverschillen bleken fors en verbazingwekkend genoeg met name tussen garages binnen de grote schadeketens.

De Consumentenbond reed met 3 verschillende auto’s door het hele land om offertes aan te vragen. De onderzoekers bezochten meerdere keren de 6 grote landelijke schadeherstelketens, benaderden 10 kleinere bedrijven en vroegen via apps als deukweg.nl of fixico.nl offertes aan.

Zwart

In het onderzoek viel ook op dat veel bedrijven in eerste instantie alleen mondeling een schadebedrag wilden opgeven en pas na veel aandringen een bedrag opschreven. Ook werd meerdere keren aangeboden om de schade zonder bon, zwart dus, te herstellen. De bond raad consumenten aan om vooral te ‘shoppen’ bij verschillende autoschadeherstelbedrijven en om kleine schades niet meteen te claimen bij hun verzekeraar. Na een claim kunnen verzekerden te maken krijgen met een hogere premie. Bij een kleine schade kan het daarom lonen de schadekosten zelf te betalen.

Sommige verzekeraars keren volgens hun voorwaarden helemaal niet uit als het schadeherstel is uitgevoerd bij een niet-aangesloten garage. Aegon Online en Kruidvat rekenen voor een reparatie door een ‘vreemde’ garage maar liefst 700 euro eigen risico, en ruitschade vergoeden ze niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.