ABN Amro: maximaal 10% omzet in cash

Alle klanten van ABN Amro uit de automotive mogen per 1 november 2022 nog maar maximaal 10 procent van hun omzet cash storten bij de bank. Voor nieuwe klanten uit de sector geldt deze cashnorm nu al.

Met de norm wil ABN Amro zijn klanten stimuleren om voor betalingen meer gebruik te maken van betaalautomaten en digitale betaalmogelijkheden. De bank wijst erop dat dit “efficiënter, veiliger en minder gevoelig voor witwasrisico’s” is. Volgens de bank zit verreweg het grootste deel van de automotive klanten al binnen de 10 procentsnorm, maar zijn er ook nog die de stap nog moeten maken.

Witwassen

De maatregel is niet los te zien van de verhevigde inspanningen van de overheid om witwassen tegen te gaan. In reactie daarop hebben ook andere banken al maatregelen getroffen. Zo maakte Rabobank bekend geen nieuwe betaalrekeningen meer te openen voor autobedrijven met minder 50 miljoen euro aan omzet per jaar. Rabobank wil voorwaarden stellen aan de instroom van klanten die actief zijn met de verkoop van tweedehands auto’s, omdat deze sector gebleken is gevoelig te zijn voor witwaspraktijken.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *