ABN verwacht 530.000 auto’s in 2011

Het economisch bureau van ABN Amro schrijft in haar Sectorupdate Autoretail februari dat zij in 2011 een verkoop van 530.000 nieuwe auto’s verwacht, tien procent meer dan vorig jaar. De groei zal vooral gerealiseerd worden in het eerste halfjaar en het is de trend om zuinige maar grotere auto’s aan te schaffen vanwege het belastingvoordeel.

Verder denkt ABN dat de verkopen aan particulieren licht zullen stijgen en dat de substantiële groei vooral door volumegroei komt op de zakelijke markt. "Mede op basis van de laatste groeicijfers van nieuwe leaseregistraties, verwachten wij daadwerkelijk herstel in 2011. Dit herstel wordt gedragen door een inhaalvraag die voortkomt uit aflopende leasecontracten waarvan ten tijde van de crisis de leasetermijn is verlengd."

Download hier de ABN Amro Sectorupdate februari 2011 >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *