ABS Autoherstel ketenbreed gecertificeerd

Schadeherstelketen ABS Autoherstel is sinds 1 januari dit jaar ketenbreed gecertificeerd op de kwaliteitsnormen ISO 9001, ISO 14001, Duurzaam Repareren en de MVO Prestatieladder. Gisteren kreeg ABS-directeur Wijnand Mebius de officiële certificaten uitgereikt door Kiwa.

De keten van 89 vestigingen voldoet met deze certificering minimaal aan de geldende normen van bijvoorbeeld Hiqure, Focwa Glasherstel, Vaco, Duurzaam Repareren en NEN 9140 (elektrische voertuigen).

Met deze certificering zegt ABS haar verantwoordelijkheid te willen nemen in het borgen van kwaliteit en wil het de ondernemers duidelijkheid geven in het woud van keurmerken en normering. Een bijkomend voordeel is dat met de ketenbrede certificering kosten worden bespaard. “Wij zijn er trots op dat wij binnen een jaar als gehele keten zijn gecertificeerd en op deze wijze de excellente kwaliteit die wij al bieden, kunnen borgen”, aldus Mebius.

Het onafhankelijke instituut Kiwa heeft in 2014 steekproefsgewijs audits uitgevoerd bij ABS en blijft dit ieder jaar opnieuw doen.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.