Acea: autoverkoop Europa groeit met 5 procent

Vorig jaar was een keerpunt voor de auto-industrie in Europa. Met een totaal van 12,6 miljoen geregistreerde personenauto’s was dat het eerste positieve jaarresultaat sinds de financiële crisis begon in 2007. Deze groei is in de eerste helft van 2015 gehandhaafd.

Acea heeft nu haar prognose voor auto-inschrijvingen voor het volledige jaar tot 5 procent bijgesteld, gezien het feit dat over de eerste vijf maanden van 2015 de groei is uitgekomen op 6,8 procent. In termen van eenheden zou dit betekenen dat er in 2015 meer dan 13 miljoen auto’s zullen verkocht. Dit is nog steeds ver onder de 2007 piek van bijna 16 miljoen auto’s.

“Ondanks deze positieve prognose kunnen we het ons niet veroorloven om zelfgenoegzaam te worden”, aldus secretaris-generaal van de Acea, Erik Jonnaert. “Europa staat nog steeds voor uitdagende tijden en loopt nog achter op de verkoop in China en de Verenigde Staten. Dit is de reden waarom het nu belangrijker dan ooit is om ervoor te zorgen dat het concurrentievermogen van onze industrie – een van Europa’s meest vitale strategische sectoren – hoog op de agenda blijft bij Europese beleidsmakers.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.