Axalta Coating Systems heeft Metalak Benelux overgenomen. Metalak was meer dan 60 jaar lang de exclusieve importeur van Axalta’s Spies Hecker lakproducten in Nederland en in Vlaanderen. Metalak, voorheen een particuliere onderneming, heeft kantoren in Bornem (België) en in Tiel (Nederland) en zal de naam Metalak blijven gebruiken.

Dirk Lippens, Country Business Manager voor Axalta in de Benelux, over de overname: “Metalak is al jaren een succesvol bedrijf in het bovenste segment van de schadeherstelmarkt in Nederland en België en heeft lange termijnrelaties opgebouwd met honderden schadeherstelbedrijven en diverse netwerken. Deze overname versterkt de markpositie van Axalta en is bedoeld om onze operationele infrastructuur te optimaliseren en zal tegelijk ook onze verkoopactiviteiten aanvullen. We krijgen hiermee een fantastische kans om te groeien in deze twee snel evoluerende markten. Het hele Benelux-team is volledig gericht op onze klanten en we kijken uit naar de nieuwe kansen die deze overname ons biedt.”

Bas van de Ven, Managing Director en eigenaar van Metalak, sluit zich aan bij het managementteam van Axalta Benelux als Business Director Metalak, en blijft de operationele leiding van Metalak in de Benelux houden: “Ik spreek voor al mijn collega’s wanneer ik zeg dat dit een bijzondere tijd voor ons is. We maken nu deel uit van Axalta. Dat is een verandering, maar de steun die wij aan onze klanten geven zeker niet veranderen. Zij zullen de uitstekende persoonlijke service blijven krijgen, nog steeds uit naam van Metalak. Dat serviceniveau – dat zij terecht van ons verwachten – wordt nu ook nog eens ondersteund door Axalta.” Metalak blijft de verkooporganisatie voor de Spies Hecker en Plus Paint producten die in Nederland en België worden verkocht.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties