Actieradius EV naar 800 kilometer

Het beperkte bereik van een elektrische auto is voor velen een reden om het voertuig niet aan te schaffen. Het nieuwe Deense automerk Ecomove heeft nu een manier gevonden om de actieradius te vergroten naar minimaal 800 kilometer. Het concept krijgt de naam Modular Energy Carrier mee, de auto heet Qbeak.

Insero E-mobility (Horsens) en haar twee partners hebben een brandstofcel van 2,5 kilowatt gemaakt, die het mogelijk maakt om op bio-ethanol te rijden. De Qbeak is hiermee dus niet volledig elektrisch. De brandstofcellen zijn modulair uit te breiden, waardoor de rijafstand van de EV nog verder kan worden vergroot.

Nog geen drie minuten

De Qbeak wordt volgend jaar gedemonstreerd en gaat zonder energiemodules niet meer dan 425 kilo wegen. De topsnelheid ligt op 120 kilometer per uur. De auto is 1,75 meter breed, drie meter lang en 1,63 hoog. De aandrijving gebeurt door twee elektromotoren met in totaal 95 pk. Het opladen van het nieuwe type accu kost minder dan drie minuten tijd.

Volgens Ecomove kunnen er zes personen plaatsnemen in de Qbeak. De bestuurder zit midden voorin.

[responsive-video identifier=”K1xDSCZepxo”]

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *