AD-grossiers Koetsier en TC fuseren (UPDATE)

In Zuidoost-Brabant en Limburg is door een fusie tussen Technische Centrale (TC) en Koetsier Automotive met terugwerkende kracht een groothandelsketen ontstaan in automaterialen, banden, olie en werkplaatsequipment. De nieuwe organisatie telt sinds 1 januari 2011 zestien vestigingen.

Directeur en eigenaar van TC is Hubert Beeren en hij geeft aan dat de handelsnamen niet zullen veranderen. "De contracten zijn afgelopen vrijdag ondertekend. Het betreft een overname, waarbij Koetsier onderdeel is gaan uitmaken van Technische Centrale en de eigenaar en directie is meegegaan naar ons."
Met de samenvoeging van de bedrijven zal de personele bezetting volgens Beeren niet afnemen. "Deze zal eerder toenemen dan dat er mensen zullen worden ontslagen. In de toekomst zullen we waarschijnlijk verder gaan uitbreiden naar het Parkstad-gedeelte van Limburg. Dit kan zowel een autonome uitbreiding zijn als overname."
Met de fusie verandert er eigenlijk niets aan de strategie van TC en Koetsier ten opzichte van hun tegenhangers. "Wel zetten we in op de witte vlek in ons afzetgebied, dat is de eerder genoemde regio Parkstad", aldus Beeren.

De twee bedrijven werkten al jaren samen in het Autodistribution netwerk. Door de fusie zal de dienstverlening naar garagebedrijven en fleetowners verder geoptimaliseerd worden en kunnen de overheadactiviteiten verder worden gecentraliseerd.
Zowel TC als Koetsier hebben als totaalleverancier al jaren de focus volledig op het autobedrijf. TC Seats Division is onderdeel van Technische Centrale en produceert stoelen voor de automotivebranche.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *