AD-grossiers starten opleidingscentrum met Autoniveau

De AD-grossiers TC uit Eindhoven, Staadegaard uit Uden en APS uit Breda, samen goed voor 38 vestigingen, gaan een nauwe samenwerking aan met training- en opleidingsbureau Autoniveau. Hierdoor kunnen dealers en universele garages in de eigen regio een uitgebreid scala aan opleidingen en trainingen volgen.

De opleidingen gaan van een simpele apk-training tot een uitgebreide dieseltechnische opleiding. Daarnaast kunnen garagebedrijven die onderdeel zijn van de netwerken Bosch Car Service, Autocrew en BIS, hun noodzakelijke Bosch-trainingen in Eindhoven gaan volgen. AD-grossiers zijn drukdoende hier een high tech trainingsruimte in te richten.

Hierdoor kunnen de desbetreffende garagebedrijven, in plaats van een lange rit naar Barneveld te moeten maken, hun Bosch-trainingen dichter bij huis gaan volgen. De planning is om het nieuwe trainingscenter één september operationeel te hebben. De trainingen kunnen ook deels in de avonduren worden gevolgd in plaats van alleen overdag, zoals bij Bosch in Barneveld het geval is.

Voordeur

Autoniveau is de officiële trainingspartner van Bosch en gecertificeerd voor het geven van in principe alle beschikbare en noodzakelijke Bosch-opleidingen. TC, Staadegaard en APS zijn actief in de provincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland. De betreffende grossiersvestigingen zullen naar de garagebedrijven toe als ‘voordeur’ functioneren, waarna Autoniveau het training- en opleidingspakket verzorgd, inclusief de planning.

Behalve de specifieke, aan Bosch gelieerde netwerken, zal Autoniveau ook andere trainingen gaan geven. Die zullen ook toegankelijk zijn voor andere auto- en garagebedrijven. Het staat andere AD-grossiers eveneens vrij om trainingen en opleidingen bij Autoniveau in Eindhoven te volgen. Eerder dit jaar maakte de grossiersgroep Cartal-Rijsbergen een vergelijkbare samenwerking bekend met het Autoniveau trainingscenter in Amsterdam.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.