Aftermarket niet te stoppen ondanks alle bedreigingen?

Blijft de aftermarket de komende jaren net zo winstgevend als de afgelopen jaren? Dat is de centrale vraag op het aftermarket event van 1 september. Om tot een antwoord te komen bespreken we welke veranderingen haar te wachten staat. Dit gaan we doen aan de hand van een tweetal inleidingen. Arno Onink, mede-auteur van het lijvige rapport ‘Wagenpark 2030’ over de ontwikkelingen die plaatsvinden in het Nederlandse wagenpark, zal de spits afbijten. Uit de studie blijkt dat dit decennium het wagenpark ingrijpende veranderingen te wachten staat. Enerzijds verzakelijkt het wagenpark, anderzijds wordt het ook steeds ouder. Zo wordt ook gekeken naar hoe snel het wagenpark elektrificeert en wat dat betekent voor de aftermarket.

Na de pauze zal Jos Veldhuisen, hoofdredacteur van het Aftersales Magazine, de inleiding verzorgen. Alle bedrijfssectoren en bedrijven hebben een bijzonder roerige periode achter de rug. Covid 19 heeft er bij veel bedrijven fors ingehakt maar heeft de aftermarket relatief ongemoeid gelaten. “De aftermarket was echter voor de pandemie al aan een structuurverandering begonnen. Met digitalisering (klantrelatie, werkplaatsproces), connectiviteit, toenemende complexiteit van de auto’s en schaalvergroting (marktverschuivingen) als de belangrijke factoren. Tel daarbij op de strijd om de data en de nieuwe BER en het is duidelijk dat er veel gaat veranderen”, aldus Jos Veldhuisen.

Na beide inleidingen zal de zaal kunnen stemmen op de stellingen die aan hen worden voorgelegd waarna panelleden eveneens zullen stemmen en hun visie kunnen geven.

Inmiddels hebben de volgende personen al toegezegd deel uit te maken van het panel:

Rob Visser (AAG), Johan van der Hoeven (Fource), Rico Luman (ING), Eric Vousten (VMS Insight) en Bert de Kroon (Vallei Autogroep).

Klik hier voor meer informatie en/of aanmelden.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.