Afzet Fastned verdrievoudigt in Q4

De hoeveelheid stroom die Fastned, uitbater van snellaadstations, in het vierde kwartaal van 2018 heeft geleverd, is een verdrievoudiging van de hoeveelheid die in Q4 van 2017 werd geleverd.

Dat blijkt uit recente cijfers die Fastned bekend heeft gemaakt. Fastned wijst er daarbij op dat het daarmee sneller groeit dan de markt. Het aantal elektrische auto’s verdubbelde ‘slechts’ in het vierde kwartaal van 2018. De cijfers over Q4 spreken voor zich: de afzet steeg met 215 procent tot 1142MWh, de omzet met 211 procent tot 524.051 euro en het aantal actieve klanten met 185 procent tot 17.923.

2019

Voor 2019 verwacht het bedrijf dat populaire EV’s als de Jaguar I-Pace en de Tesla Model 3 gaan leiden tot een verdere groei van de vraag naar snelladen. Door toenemende vraag naar snelladen is Fastned begonnen met het bijplaatsen van extra snelladers op haar stations om de capaciteit uit te breiden. In totaal had het eind december 85 stations operationeel. Inmiddels kan er op 23 van deze stations met maximaal 175 kW geladen worden. Uiteindelijk zal er op vrijwel alle Fastned stations met 350 kW geladen kunnen worden.

Albert Heijn

Fastned is niet alleen te vinden langs snelwegen. Zo werd in december 2018 in Tilburg het eerste snellaadstation geopend bij een supermarkt. Het betrof een vestiging van Albert Heijn XL aan de Jan Heijnsstraat.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters