Akzo steunt Tegels op World Skills

In oktober strijden duizend jonge vakmannen en -vrouwen om de titel ‘Beste vakman /-vrouw van de wereld’. Eén van hen is de negentienjarige Sten Tegels, werkzaam bij ABS Peter Brouwers in Roermond. Hij neemt als enige Nederlandse autospuiter deel aan de World Skills 2011 in Londen. Akzo Nobel/Sikkens, lakleverancier van de ABS-vestiging, ondersteunt Tegels met trainingen en advies.

Om Tegels goed voor te bereiden op de opdrachten die hij in Londen moet uitvoeren, biedt Akzo Nobel hem verschillende trainingen aan, zoals systeemdefecten, kleurtechniek, spotrepair en drielaagssysteem. Daarnaast begeleidt een technisch consulent hem op zijn werkplek. Sinds mei is Tegels uit de dagelijkse productie gehaald en oefent hij bij Peter Brouwers Caravan en Camper Schadeherstel in Roermond, waar een spuitcabine vrijgemaakt is. Voormalig Olympisch topbokser Arnold Vanderlyde coacht hem op mentaal gebied en opleidingscentrum VOC begeleidt Tegels in Londen.

“De steun van mijn collega’s is geweldig. Alleen al het meemaken van zo’n evenement is super. Het zijn de Olympische Spelen, maar dan voor beroepen. Voor mijn ontwikkeling en voor m’n werk is dit fantastisch”, aldus Sten Tegels.
Jos Veenvliet, bedrijfsleider van ABS Peter Brouwers, zag dat de jonge schadehersteller de potentie had om door de selectie voor World Skills te komen. “Wij investeren in zijn deelname omdat we vinden dat je jongeren moet stimuleren die dit vak kiezen. In 2003 heeft één van onze plaatwerkers (Patric van Eck) ook meegedaan aan World Skills in Zwitserland. Hij werd tweede.”

Dit jaar wordt World Skills georganiseerd van 5 tot en met 8 oktober in Excel London. Er worden 150.000 bezoekers verwacht die 1.000 kandidaten uit vijftig landen/regio’s zien strijden op 45 vakgebieden. Het onderdeel autospuiten telt 22 deelnemers.

Sikkens Autolakken Nederland, onderdeel van Akzo Nobel, heeft begin dit jaar haar CR-organisatie gereorganiseerd. Het aantal regio’s binnen de verkooporganisatie is teruggebracht van drie naar twee.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *