Allego opent supersnellaadpunten

Bij het Van der Valk-hotel Eindhoven aan de A2/A67 is een plein geopend met vijftig laadpunten voor elektrische auto’s. Vier daarvan zijn supersnellaadpunten van Allego. Auto’s kunnen hier in vijf minuten elektriciteit laden voor honderd kilometer.

Het gaat om zogenoemde vloeistof gekoelde high power chargers, die tot 350 kW kunnen laden.

Laadplein

Naast de supersnelladers beschikt het laadplein over nog twee parkeerplaatsen die zijn voorzien van de Allego Triple Fast Charger (50 kW). Dan zijn er nog 24 snelladers voor Tesla-rijders en 16 universele laadpunten van Allego, alle voor 22 kW. Slimme software verdeelt de beschikbare energie over de aangesloten auto’s. Vier reguliere laadpunten (11 kW) brengen het totaal op vijftig laadpunten.

Primeur

Volgens Allego is het supersnellaadpunt in Eindhoven een Europese primeur. “We zijn trots dat we op zo’n A-locatie onze modernste generatie laadoplossingen mogen aanbieden. Eindhoven is de eerste locatie van het MEGA-E high power charging netwerk dat we in Europa realiseren. De high power chargers zijn een primeur in de Benelux. De nieuwe generatie elektrische auto’s kunnen in vijf minuten honderd kilometer bereik laden. Samen met Van der Valk Eindhoven laten we zien dat elektrisch rijden steeds comfortabeler wordt en dat we door goede samenwerking schone mobiliteit mogelijk maken. Het is daarmee hét voorbeeld voor andere locatie-eigenaren”, zegt Anja van Niersen, ceo van Allego.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters