Andre Bakker van start met Dasis Nederland

Dasis, een Duitse specialist op het gebied van koelsystemen, komt naar Nederland. André Bakker was jarenlang met Hartsant importeur van schadedelen. Met Dasis Nederland specialiseert hij zich niet alleen op het koelvlak, maar wordt hij bovendien actief in een aantal verschillende branches.

De wegen van Bakker en Hartsant (alweer vijf jaar onderdeel van Sator) zijn sinds begin oktober vorig jaar gescheiden. Dasis Nederland is sinds half januari operationeel en volgt daarbij het model zoals dat op de thuismarkt gevoerd wordt. Het specialisme ligt op het gebied van koelsystemen, standkachels en airconditionings en wordt daarbij niet beperkt door grenzen van een branche.

De automotive maakt daar vanzelf- sprekend ook onderdeel van uit, maar ook de transportwereld. De industrie (zoals railvervoer) en de agrarische sector bijvoorbeeld, maar ook bouwmachines zijn een doelgroep.

Zeker in de automotive is er het nodige aanbod op het vlak van koelsystemen met spelers zoals AVA Cooling en Nissens in ons land. Toch denkt Bakker dat er ruimte is. “In de periode tussen 1994 en 2011 heb ik als eigenaar van Bakker Schadedelen een afdeling gehad die was gespecialiseerd in reparatie, onderhoud en productie van koelsystemen dus voor mij is de markt niet nieuw, wel uitdagend. Ik begin met me te richten op de uitzonderingen. Waar moeilijk aan te komen is, zorgen wij alsnog voor. Zoals de oldtimermarkt, het transport en de agrarische sector. bijvoorbeeld. Echt segmenten waar de standaardoplossing niet meer op de plank ligt en maatwerkexpertise verlangd wordt. Overigens richt ik me niet op het autobedrijf, maar op de tussenhandel. Er zijn altijd grossiers die het assortiment willen en kunnen uitbreiden.”

Zaken als een haal- en brengservice moeten het de klant zo gemakkelijk mogelijk maken. Ook het aanbieden van een omwisselservice past in die strategie. “Niet wachten tot jouw deel hersteld is maar gewoon direct verder kunnen met een hersteld ruilexemplaar.”

Afgezien van de activiteiten binnen de autobranche is Bakker voornemens om met de brede portfolio van Dasis Nederland ook de andere branches actief te bedienen. “De komende tijd zal veel tijd gaan zitten in het bezoeken van vertegenwoordigers binnen die sectoren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.