AOX blijft maar dalen

De AOX, index voor showroomvraagprijzen van occasions, zakt sinds oktober vorig jaar (97,10 procent) maandelijks verder onderuit. In januari 2012 staat de teller op 93,84 procent ten opzichte van ijkpunt januari 2011. Eigenlijk is er, met uitzondering van een kleine opleving, al een jaar lang een daling te zien.

Januari daalde maar liefst 0,83 procent in vergelijking met de decembermand ervoor. In leeftijd bekeken daalt de categorie auto’s van acht tot twaalf jaar het hardst met 1,40 procent. Occasions van vier tot acht jaar verliezen 1,07 procent op hun showroomvraagprijzen en jonge auto’s tot vier jaar 0,71 procent.

Wanneer de regio’s vergeleken worden met december 2011, dan blijkt dat alleen Groningen een stijging van 0,12 procent naar 105.26 laat zien in januari. Alle andere regio’s verliezen op de index, met Zeeland als grootste verliezer (-1,13 procent).

Download hier de AOX-cijfers van januari 2012 >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *