Na de start in oktober van het Smart-deelprogramma Car2go in Amsterdam, kondigde BMW-bestuursvoorzitter Norbert Reithofer vandaag aan dat BMW, na Duitsland en de Verenigde Staten, ook in ons land start met een grootschalige e-mobiliteit praktijktest. Hieraan doen in totaal dertig BMW’s Active E mee. Het merk onderzoekt ook de haalbaarheid van het autodeelproject Drive Now.

BMW doet het onderzoek naar de haalbaarheid van Drive Now in samenwerking met autoverhuurder Sixt. Met het deelprogramma kunnen klanten overal waar het uit komt elektrische en conventionele auto’s huren en achterlaten. Een pilotproject met BMW- en Mini-huurauto’s in de Randstad bevindt zich in de onderzoeksfase. Daarnaast lanceert BMW de realtime app My City Way, waarmee gebruikers gemakkelijk hun route kunnen uitstippelen. Dat kan voor een wandeling zijn, maar ook het openbaar vervoer en de auto.

BMW werkt nu toe naar een verkoopaandeel van vijf tot tien procent voor elektrische voertuigen in 2020, inclusief de zogenoemde plug-in hybriden. “Het is al lang niet meer de vraag of er elektrische auto’s komen, alleen nog maar wanneer en hoeveel”, aldus Jan-Christiaan Koenders, algemeen directeur van BMW Groep Nederland.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties