Apollo Tyres blijft bijdragen aan biodiversiteit

Sinds 2016 heeft bandenfabrikant Apollo Tyres in totaal 40.000 euro bijgedragen aan een project in Enschede – waar Apollo mede gevestigd is – dat ten doel had de biodiversiteit te vergroten, waterstress en warmtestress te verminderen en het lokale waterbeheer te verbeteren. Dit project loopt nu ten einde, maar “Apollo Tyres zal Enschede blijven ondersteunen op het gebied van duurzaamheid en helpen het ecosysteem voor de inwoners en de dieren verbeteren”, aldus Manfred Rudolf, manager duurzaamheid bij Apollo Tyres Europe.

Over de ondersteuning van het project zegt Rudolf verder: “De mogelijkheid om onze eigen bedrijfsdoelstellingen en -waarden af te stemmen op die van de stad is gunstig geweest voor het milieu, voor de bewoners en voor onze eigen werknemers. Onze investering heeft lokale milieuorganisaties en academische instellingen geholpen om de oevers van de stroom in te richten met verschillende plantensoorten, die vervolgens vlinders en bijen aantrekken. Je ziet duidelijk het verschil dat dit geweldige project heeft gemaakt voor de stad.”

Stadsbeek

De aanleg van een nieuwe infrastructuur van waterstromen, bekend als de Stadsbeek, was een van de deelprojecten waar Apollo aan heeft bijdragen. Het heeft ervoor gezorgd dat Enschede het water beter kan afvoeren, dan wel opslaan. Een tweede deelproject was de aanleg van een natuurgebied in de wijk Bruggert (foto), waar vogels kunnen nestelen en waar ook het aantal insecten toeneemt, waardoor ook het landschap zich verder kan ontwikkelen.

Apollo ziet zijn ondersteuning van dergelijke duurzaamheidsprojecten “als aanvulling op de voortdurende inspanningen van het bedrijf om de impact van zijn wereldwijde bandenproductieactiviteiten op het milieu te minimaliseren”.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *