Apple zet nieuwe expert in voor autoproject Titan

Bob Mansfield, al eerder werkzaam bij Apple en sinds 2013 speciaal adviseur bij de techgigant, gaat volgens de Amerikaanse pers het vermeende project Titan – de Apple Car – voortzetten. Het concern zou dichter bij zijn doel zijn dan wordt aangenomen.

Eerder al werd Aston Martin-manager Chris Porritt, die overigens ook al eens bij Apple werkte, naar binnen gehaald. Dat gebeurde na het vertrek van Johann Jongwirth (ging naar Volkswagen) ruim een jaar geleden en het recente vertrek van Steve Zadesky. Overigens ging Poritt niet naar Cupertino, waar het hoofdkantoor van Apple is gevestigd, maar naar Sunnyvale, waar volgens de insiders de Apple Car het licht moet zien. Nu wordt dus eveneens veteraan Mansfield op het Titan-project gezet.

Hoewel dit zou kunnen wijzen op de nodige tegenslag stelde Jongwirth, die nu chief digital officer bij Volkswagen AG is, in een interview dat Silicon Valley dicht bij de introductie van een volledig elektrische (hoog)autonome auto is. Maar zoals altijd bij Apple houden zowel huidige als ex-medewerkers de kaken verder stijf op elkaar. Bij Volkswagen weten ze ongetwijfeld wat meer, maar houden ze die info voor zichzelf.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.